TO ALL MY BLOG READERS

TERIMA KASIH - شكرا لك - THANK YOU - ありがとうございました - 谢谢您 - Teşekkürler - Mulţumesc - Obrigado

Selasa, 12 Oktober 2010

Kembara Haji 2010 - Cabaran Kepada Jemaah Dari Malaysia.Kembara Haji 2010 - Cabaran perjalanan untuk mengerjakan ibadat haji melalui jalan darat.
Penulis: Mohd Sidek Mohd Salleh.
Sumber: Utusan Melayu, Isnin 11 Oktober 2010.


Antara pemandu yang bakal memandu bas
yang akan membawa 100 jemaah haji Malaysia nanti
.Sumber: Utusan Malaysia Online

Tarikh: 11 Oktober 2010.

4 ulasan:

sonata anak kancil berkata...

salam...wah best macamni boleh lihat tempat @ negara yang dilalui...terasa macam letih lah...tapi kalau bas serba lengkap / mewah rasanya okey agaknya...semoga perjalanan kembara ini selamat sampai & selamat kembali ke tanahair

Idris Talu berkata...

Wa'alaikumussalam wr wb,

Cikgu Sonata dan para pembaca blog yang saya kasehi - kreativiti dan innovasi dalam apa juga lapangan selalunya mendatangkan banyak faedah kepada kita. Sekiranya kita tidak gopoh untuk menjadi hakim, alam ini merupakan sebuah unversiti yang cukup luas untuk kita masuki dengan tujuan mencari ilmu.

Alam juga merupakan suatu ciptaan Illahi yang cukup indah untuk kita nikmati keindahannya.

Kita ucapkan tahniah kepada para peserta rombongan ini. Semoga Allah merahmati perjalanan mereka dan memberi keselamatan sepanjang perjalanan pergi dan balik.

Wassalam.

Ummi Humaira berkata...

salam tn hj..

seronoknya kalau dpt join rombongan nie , tp rasanya ummi tak mampu dr beberapa bab ............

Idris Talu berkata...

Wa'alaikumussalam wr wb,

Ya Ummi Humaira - saya dapat membayangkan keseronokannya. Kamera mesti bawa - paling kurang tiga buah. Penuh, terus download ke dalam komputer.

Tidak semua orang mampu mengikuti rombongan seperti ini. Pertama kewangan, kedua kesihatan tubuh badan, ketiga keselematan di perjalanan, dan banyak lagi.

Bermusafir merupakan tuntutan Islam. Banyak ilmu yang kita perolehi semasa dan selepas bermusafir. Saidina Umar pernah berkata, dengan bermusafir kita kenal siapa yang boleh dibuat kawan atau sebaliknya. Allah sendiri memberikan banyak kemudahan kepada mereka yang bermusafir.

Terima kasih Ummi kerana sudi berkongsi pandangan.

Wassalam.

CLICK NOW

Tajuk Kegemaran