By Idris Ismail Talu.
Juadah untuk berbuka puasa biasanya terdiri dari penganan atau kuih yang agak lembut, mudah untuk dikunyah dan dihadhamkan oleh perut.
TO ALL MY BLOG READERS
TERIMA KASIH - شكرا لك - THANK YOU - ありがとうございました - 谢谢您 - Teşekkürler - Mulţumesc - Obrigado
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
CLICK NOW
Tajuk Kegemaran
-
By Idris Talu Salah satu usaha ternakan di Ladang Infoternak Sungai Siput Utara ialah ternakan rusa. Usaha ini amat berjaya setakat ini....
-
By Idris Ismail Talu. Selada air atau watercress atau nama saintifiknya Nasturtium officinale, N. microphyllum ; merupakan sejenis tumbuha...
-
By Idris Ismail Talu Tengku Menteri Ngah Ibrahim Foto ihsan Muzium Matang, Taiping. Makam Tengku Menteri Ngah Ibrahim Di halaman Kota Ngah I...
-
By Idris Talu Petai kerayong tidak ada banyak bezanya dengan petai biasa. Petai kerayong bila matang, buah dan kulitnya menjadi keras, tida...
-
By Idris Talu Buah yang agak jarang boleh ditemui. Di kampung penulis, ianya dikenali dengan nama "gucil". Di tempat lain, penu...
-
By Idris Ismail Talu Nyawa Di Hujung Pedang – begitulah namanya sebuah novel pendek berkaitan sejarah Peperangan Dunia Yang Kedua. Novel pen...
-
إدريس اسماعیل تالو Idris Talu Buah pisang kebatu @ kepok @ abu. Pisang abu atau pisang kebatu ini mempunyai kulit teba...
-
By Idris Talu The widening (extension) from four-lane to eight-lane PLUS highway along the Ipoh township for the purpose of reducing traffi...
-
By Idris Talu. Nama saintifiknya: Carica papaya. Nama lain: Kulikih, kalikih, parenghek, situkau, sampelo, kapelo, santelo (Minang), p...
-
(Oleh Tuan Haji Duan Yusof) Bahan-bahannya : Daging Segar (samada daging kerbau atau lembu)- Lebih Kurang 1 kilogram…Lobi...
2 ulasan:
Assalamualaikum Tn Hj Idris
kuih koci yg paling saya suka...he he
SELAMAT BERPUASA
Wassalam
Wa'alaikumussalam Tuan Haji Rozali,
Samalah dengan saya, suka sangat kuih koci ni. Orang Minang menyebutnya sebagai "lapek bugih" - rasanya hampir sama.
Selamat berpuasa - semoga sama-sama kita mendapat keredhaan Illahi.
Wassalam,
Idris Talu.
Catat Ulasan