TO ALL MY BLOG READERS

TERIMA KASIH - شكرا لك - THANK YOU - ありがとうございました - 谢谢您 - Teşekkürler - Mulţumesc - Obrigado

Isnin, 15 Ogos 2011

JKM Sarawak agih RM59.5 juta bantuan dalam tempoh tujuh bulan pertama

SIBU 15 Ogos - Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) negeri mengagihkan RM59.5 juta kepada 43,940 penerima bantuan kebajikan bulanan dari Januari sehingga bulan lalu.

Timbalan Pengarah JKM negeri, Johnny Naruddin berkata, jumlah bantuan tersebut dijangka mencecah lebih RM100 juta menjelang tahun ini dengan purata jumlah bayaran bulanan kepada penerima yang layak sekitar RM8 juta hingga RM9 juta sebulan.

"Kadar bantuan bulanan kepada setiap penerima tersebut adalah antara RM60 hingga RM450 sebulan," katanya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas majlis penyampaian sumbangan Aidilfitri kepada 200 penerima bantuan bulanan JKM yang turut dihadiri Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Nangka, Dr. Annuar Rapa'ee di sini, hari ini.

Dalam pada itu Johnny berkata, pihaknya memperuntukkan RM609,000 untuk diagih kepada 12,180 penerima bantuan Islam di Sarawak sepanjang bulan Ramadan ini.

"Selain daripada bantuan bulanan yang kita beri selama ini, sumbangan tambahan akan dimasukkan ke dalam akaun mereka bagi meringankan beban menyambut hari raya yang bakal tiba.

"Sumbangan serupa turut diberikan kepada penerima yang menyambut perayaan lain seperti Tahun Baru Cina, Hari Gawai dan Krismas," katanya.

Source: Utusan Malaysia Online

Tiada ulasan:

CLICK NOW

Tajuk Kegemaran