TO ALL MY BLOG READERS

TERIMA KASIH - شكرا لك - THANK YOU - ありがとうございました - 谢谢您 - Teşekkürler - Mulţumesc - Obrigado

Jumaat, 18 September 2009

Taman Herba - Batu Gajah

By Idris Talu

Berbalik kepada keindahan alam yang sentiasa kita pertahankan, walau setinggi mana pencapaian kita dalam bidang teknologi mahu pun pertanian usaha mengekalkan keindahan alam perlu diteruskan dan dipertahankan.

Usaha kerajaan melalui Jabatan Pertanian Perak mewujudkan Taman Herba Perak di Batu Gajah merupakan suatu idea dan tindakan yang cukup baik.

Penulis sudah berkunjung ke taman ini sedikit masa dahulu, tetapi masih kurang puas hati dengan hasil fotografi yang didapat dari kunjungan tersebut. Walau bagaimana pun penulis berharap para pembaca blog idristalu.blogspot ini dapat bersabar dahulu sehingga kunjungan kali kedua ke Taman Herba Perak di Batu Gajah di masa akan datang.

Di bawah, penulis pamerkan hasil kunjungan pertama ke situ:-


Pintu masuk ke Taman Herba Perak.

Waktu operasi Taman Herba

Keadaan persekitaran taman yang cukup cantik.


Barisan pohon kelapa di pinggir danau yang damai.Suasana taman yang indahCukup sesuai untuk merehatkan minda.Surau kecil juga disediakan untuk kemudahan pengunjung Islam menunaikan tanggung jawab agamanya.

Persekitaran yang cukup tenang untuk mencari ketenangan.Tasek tenang dan damai, menggamit pengunjung ke Taman Herba Perak.

Pejabat pentadbiran Taman Herba Perak di Batu Gajah.


Selamat berkunjung ke taman herba yang terbesar di negeri Perak ini.


©IdrisTalu@2009

Tiada ulasan:

CLICK NOW

Tajuk Kegemaran