By Idris Talu
Selamat menyambut Hari Kemerdekaan negara tercinta, Malaysia kali yang ke-52! Kita panjatkan doa kesyukuran ke hadrat Illahi kerana memberikan peluang kepada kita hidup rukun dan damai selama ini.
Kita juga perlu berterima kasih kepada pemimpin-pemimpin kita yang telah dengan bijaksana berusaha melepaskan negara kita dari belenggu penjajahan dan membawa negara kita ke keadaan yang ada sekarang. Coba kita lihat nasib saudara-saudara kita di Palestin yang sudah sekian lama berjuang untuk kemerdekaannya.
Kita juga perlu berterima kasih kepada anggota keselamatan - pasukan tentera dan polis, yang telah berkorban nyawa untuk mempertahankan keamanan negara kita.
Marilah kita bersama-sama mempertahankan kemerdekaan negara kita dan berusaha bersama-sama (concerted efforts) untuk memajukannya.
Merdeka!
TO ALL MY BLOG READERS
TERIMA KASIH - شكرا لك - THANK YOU - ありがとうございました - 谢谢您 - Teşekkürler - Mulţumesc - Obrigado
Ahad, 30 Ogos 2009
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
CLICK NOW
Tajuk Kegemaran
-
By Idris Talu. Nama saintifiknya: Carica papaya. Nama lain: Kulikih, kalikih, parenghek, situkau, sampelo, kapelo, santelo (Minang), p...
-
By Idris Talu Salah satu usaha ternakan di Ladang Infoternak Sungai Siput Utara ialah ternakan rusa. Usaha ini amat berjaya setakat ini....
-
Sumber: Berita Harian Malaysia O nline. Tarikh: 08 November 2010. Oleh Wan Faizal Ismayatim dan Muhamad Fairoz Azizan, bhnews@bharian.com.my...
-
إدريس اسماعیل تالو Idris Talu Buah pisang kebatu @ kepok @ abu. Pisang abu atau pisang kebatu ini mempunyai kulit teba...
-
By Idris Ismail Talu. Di negeri Perak, buah nadir ini dinamakan sebagai buat “seralat” atau “salat” sahaja. Sementara di tempat-tempat lain ...
-
Sumber: Utusan Malaysia Online Tarikh siar : 11 Oktober 2010. Oleh AINOL AMRIZ ISMAIL, FARABI SYED SHEIKH AL-JABRI, RIZANIZAM HAMID dan NORA...
-
By Idris Talu. Buah kasai atau dalam bahasa botaninya - “ Pometia pinnata “ - dikenali juga sebagai buah matoa di kepulauan Papua. Kasai...
-
By Idris Ismail Talu Stesen keretapi Batu Gajah, sebuah stesen baru menggantikan stesen keretapi yang lama yang terletak berhampiran dengan ...
-
Idris Talu Kerabu daging kerbau cara urang Rao atau "Asam Koba". Kerabu daging kerbau cara urang Rao ini bias...
-
(Oleh Tuan Haji Duan Yusof) Bahan-bahannya : Daging Segar (samada daging kerbau atau lembu)- Lebih Kurang 1 kilogram…Lobi...
Tiada ulasan:
Catat Ulasan