TO ALL MY BLOG READERS

TERIMA KASIH - شكرا لك - THANK YOU - ありがとうございました - 谢谢您 - Teşekkürler - Mulţumesc - Obrigado

Isnin, 15 Mac 2010

Pengangkutan Pergi Dan Balik Lumut ~ Pulau Pangkor

By Idris Ismail Talu

Pulau Pangkor merupakan salah satu pulau tarikan pelancung untuk datang ke negeri Perak Darul Ridzuan. Pulaunya yang indah, berpantai bersih menjadi tumpuan kepada pelacung dalam negara, dan juga pelancung dari Barat dan Timur.

Semua pelancung yang hendak ke Pulau Pangkor mestilah melalui bandar kecil Lumut ini. Pelancung akan menaiki feri dari jeti awam di bandar ini untuk pergi ke Pulau Pangkor an balik.©idrisismailtalu@2010

2 ulasan:

Hashim Zabidi berkata...

Tn Hj.

Saya dah pergi ke PP itu 4 tahun lalu. Memang pantainya sangat cantik. Pintu dan tingkap bilik hotel tak boleh buka, kerana banyak sangat penghuni disitu yang ingin berkenalan.

Sudahkah kera yang ramai disitu dipindahkan ke Pahang?

Idris Talu berkata...

Terima kasih Tuan Haji,

Spesis tu banyak beno di Pangkor mahu pun di Teluk Batik. Jangan le nak baring-baring bawah pokok, dia pelepas minyak wangi dia dari atas pokok, selamba buat derk je.

Tak payah bawak ke Pahang Tuan Haji, bawak Orang Asli bebanyak ke Pangkor, hari-hari dia panggang kera. Dia tak payah jalan jauh nak cari lauk.

Sekarang Pangkor dah sesak amat. kalau buat jambatan, pakai trafik jam memanjang le.

Sebenor nye, kalau tengok dari Teluk Murok, tempat parking perahu layar tu, tak jauh mana dah nak sampai ke Pangkor.

Lama-lama esok, petak parking perahu layar tu, sampai ke Pangkor. Nak berjalan ke Pangkor, berjalan atas ban perahu layar saja.

CLICK NOW

Tajuk Kegemaran