TO ALL MY BLOG READERS

TERIMA KASIH - شكرا لك - THANK YOU - ありがとうございました - 谢谢您 - Teşekkürler - Mulţumesc - Obrigado

Ahad, 14 Februari 2010

Agak Sendiri Di Mana Agaknya Peristiwa Ini

By Idris Ismail Talu

Gambar ini bukan diambil di pertemuan di kedutaan negara-negara Arab. Ianya pertemuan biasa selepas waktu Isya'. Penulis serahkan kepada pembaca meneka di mana agaknya berlakunya peristiwa ini. Malangnya tiada hadiah untuk jawapan yang betul mahu pun yang salah.



Selamat meneka.

©idrisismailtalu@2010

4 ulasan:

Akuanakpahang berkata...

Tak klu sikit ker En Idris..hehehe saya tak tau langsung nak teka hehehehe....

Aida Ali berkata...

Kat mana ya?

Idris Talu berkata...

En. Yassin dan Cikgu Aida,

Mengikut ceritanya, pertemuan itu nak diadakan dalam suasana padang pasir sikit, jadi lepas sembahyang tak payah tukar uniform, saya dan kawan saya terus ke majlis dengan jubah Isya' tadi.

Nasib baik pulak jumpa dengan sang Aladin sorang tu, siap dengan pisau Arabnya, nasib baik tak jumpa polis, kalu jumpa, polis pengsan gelak sebab pisau dia pisau pelastik saja.

Sori lambat sikit jawab, musim cuti ni, lepas Isya' di surau tadi, beratur orang buat jamuan dan doa selamat. Sampai di rumah kena bukak talipinggang - kenyang.

Idris Talu berkata...

En. Yassin dan Cikgu Aida,

Sori lupa nak kabo, peristiwa ini berlaku dekat Palace of the Golden Horses - the Mines.

Cerite pasa Aladin lupa nak bekabo.

CLICK NOW

ANDA TETAMU BLOG SAYA

Tajuk Kegemaran